About us

About us

In november 2015 opende Twiggy&James de deuren aan de Mient in Alkmaar. Vanaf de eerste dag wordt er zonder spiegels gewerkt en dit is altijd zo gebleven. Daarnaast was het concept toentertijd vooral de avonden tot 21:00 uur open, wat vanaf de start een groot succes bleek te zijn. 

Onze groei door de jaren heen

In de afgelopen jaren zijn er een hoop ontwikkelingen en veranderingen geweest. Waar we zijn gestart met een huisstijl in geel en zwart, hebben we in oktober 2019 het geel veranderd voor roze. Tevens is ons logo toen vervangen waarbij het “men-women wiebertje” plaats heeft gemaakt voor de term; colorbar. 

Ons team bleef groeien en we kwamen (met name) wasbakken te kort. Er ontstond letterlijk file voor het uitspoelen van haren of het zetten van een toner. Iets wat natuurlijk een logisch gevolg is, wanneer je je gaat specialiseren in het verven van haar. Tot in maart 2020 wij allemaal werden verrast door het coronavirus; we moesten onze deuren sluiten. Wat was dit een teleurstelling! In totaal hebben wij 3x onze salon moeten sluiten, tot we in maart 2022 onze deuren mochten openen en weer konden doen waar we zo blij van worden; haren kleuren en klanten blij maken. Wat zijn we blij dat we sindsdien dit niet meer hoeven mee te maken. De lockdowns hebben ons financieel flink geraakt, maar de ambities hielden stand.

Een tweede locatie

In februari 2023 kwam een grote wens in vervulling; wij kregen de sleutels van onze tweede locatie. In dezelfde stad, maar met (veel) meer ruimte en wasbakken. 15 april 2023 was dan ook de dag dat we officieel op de Marktstraat zijn geopend. Een nieuwe locatie, met -weer- een nieuwe huisstijl. Zwart is vervangen door blauw, waardoor onze huisstijl nog meer bold en edgy is. En tot op de dag van vandaag zijn we hier supertrots op!

Logo van de Colorbar Twiggy&James in Alkmaar
Book Now

M

Mient

Mient 4
1811 NC, Alkmaar

M

Marktstraat

Marktstraat 6A
1811 LG, Alkmaar