Dames knippen

Dameskapper Alkmaar

Heb je zin in een nieuwe look of wil je juist zo min mogelijk verandering en zoek je een kapper die echt luistert? Dan zit je goed bij het team van Twiggy&James Alkmaar.

Schuif lekker aan bij ons aan tafel voor een goed gesprek over je haar. Wat vind je mooi aan je haar? Waar ben je niet zo tevreden over? Wat zou je altijd al een keertje willen? Of geef je carte blanche aan ons? Wij vinden het heerlijk om naar jouw wensen te luisteren en samen tot een goed plan te komen voor een sterke haircut.

Vrouw met krullen geknipt volgens de curly girl methode die cg-proof is Vrouw met een trendy shag-kapsel bij de Colorbar Twiggy&James in Alkmaar

De specialisten staan voor je klaar

Lang haar met zachte vloeiende lagen is onze specialiteit. Alle soorten pony’s en bangs gaat ons hart sneller van kloppen en uiteraard kan ‘de shag’ ook niet ontbreken in onze artistieke voorkeur. Alle teamleden zijn gespecialiseerd in lang haar en bobjes door middel van vele trainingen. De short haircuts beoefenen slechts een enkeling van ons team, vraag altijd bij twijfel naar de specialist die je nodig hebt.

Curly Girl Methode (CG-proof)

Als je prachtige, veerkrachtige krullen hebt, weet je dat de juiste kniptechniek essentieel is om je krullen er op hun best uit te laten zien. De Curly Girl Methode (CGM) heeft veel populariteit gewonnen onder mensen met krullend haar, en het knippen van krullen volgens deze methode is een belangrijk onderdeel van het behouden van gezonde, gedefinieerde krullen.

De Curly Girl Methode, ontwikkeld door Lorraine Massey, is een haarverzorgingsroutine speciaal voor mensen met krullend en golvend haar. De methode focust op het vermijden van schadelijke ingrediënten zoals sulfaten, siliconen en uitdrogende alcoholen, en het benadrukken van hydraterende en natuurlijke producten. Het doel is om de natuurlijke textuur van je haar te omarmen en te verbeteren.

Waarom is de Juiste Kniptechniek Belangrijk?

Het knippen van krullend haar vereist een andere aanpak dan het knippen van steil haar. Krullen hebben de neiging om te krimpen als ze drogen, waardoor nat knippen tot ongelijke lengtes kan leiden. Een goede kniptechniek helpt om de vorm en de veerkracht van de krullen te behouden, waardoor je haar er gezond en levendig uitziet.

Droog Knippen: De Basis van de Curly Girl Methode

Een van de belangrijkste aspecten van krullen knippen volgens de Curly Girl Methode is droog knippen. Dit houdt in dat het haar in zijn natuurlijke staat wordt geknipt, zonder dat het eerst nat wordt gemaakt. Hierdoor kan de kapper precies zien hoe de krullen vallen en hoe ze zich gedragen. Het resultaat is een gelijkmatigere snit die de natuurlijke vorm van de krullen volgt.

Bezoek onze Colorbars

Bij Twiggy&James word je altijd uitgebreid gewassen en afgestyled naar wens. Dus of je nou een mooie 90’s blow-out wilt, grove beach-wave of liever met een diffuser het zit allemaal bij de prijs in. Kom je snel een keertje langs voor die lekkere cappuccino?

dames kapper alkmaar haircut women

Balayage

Van sunkissed tot een opvallende balayage. We painten zachte kleurovergangen van donker naar licht in je haar.

Boek direct jouw Twiggy&James ervaring!

Maak afspraak

M

Mient

Mient 4
1811 NC, Alkmaar

M

Marktstraat

Marktstraat 6A
1811 LG, Alkmaar
Book Now

M

Mient

Mient 4
1811 NC, Alkmaar

M

Marktstraat

Marktstraat 6A
1811 LG, Alkmaar