Balayage

Balayage kapper Alkmaar

Balayage is een populaire haarkleurtechniek die zijn oorsprong vindt in Frankrijk en de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Het woord “balayage” is afgeleid van het Franse woord “balayer”, wat “vegen” of “schilderen” betekent. Deze techniek wordt gebruikt om natuurlijke, subtiele highlights te creëren die eruitzien alsof je net op vakantie bent geweest.

Vrouw met een zachte balayage-haarkleuring bij de Colorbar Twiggy&James in AlkmaarVrouw met een zachte balayage-haarkleuring bij de Colorbar Twiggy&James in Alkmaar

In tegenstelling tot traditionele highlights, waarbij de kleur gelijkmatig door het haar wordt aangebracht, wordt balayage met een board of freehand aangebracht. Bij Twiggy&James gebruiken wij speciale technieken om de kleur als het ware op het haar te schilderen, waardoor een zachte overgang van donker naar licht ontstaat. Dit resulteert in een meer natuurlijke en vloeiende kleurverloop, zonder harde lijnen of uitgroei. Daarnaast verven wij ook met natuurlijke haarverf, wat de kleur minder hard maakt maar mooi zacht.

Verschil tussen Balayage en Highlights

Een van de belangrijkste voordelen van balayage is de veelzijdigheid ervan. Deze techniek kan worden aangepast aan verschillende haartypes en lengtes, van kort haar tot lange lokken, en kan worden gebruikt om verschillende effecten te creëren, variërend van subtiel tot opvallend. Bovendien is balayage geschikt voor alle haarkleuren, van blond tot bruin tot rood. Balayage vereist ook minder onderhoud dan traditionele highlights, omdat de kleur op een meer natuurlijke manier vervaagt en geen duidelijke uitgroei achterlaat.

Kom langs voor persoonlijk advies

Of je nu op zoek bent naar een subtiele verandering of een opvallende transformatie, balayage biedt eindeloze mogelijkheden voor een gepersonaliseerde look. Bij Twiggy&James bespreken we uitgebreid welke techniek en kleur het beste bij jouw haar past tijdens onze intake.

Highlights

Fijne zachte babylights, super blond of een subtiele faceframe. Door middel van strak folien creëren we de look die je wenst.

Boek direct jouw Twiggy&James ervaring!

Maak afspraak

M

Mient

Mient 4
1811 NC, Alkmaar

M

Marktstraat

Marktstraat 6A
1811 LG, Alkmaar
Book Now

M

Mient

Mient 4
1811 NC, Alkmaar

M

Marktstraat

Marktstraat 6A
1811 LG, Alkmaar